Witam może ktoś rozwieje moje wątpliwości. autko o2 fl MY10 kwiecień ma oddzielne manetki. moduł pod kierownicą ch. czy ta kierownica będzie działać i co jeszcze potrzeba i jakie funkcje obsłuży :?: http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-l...083912127.html z góry dziękuję
[O1] AGR 90KM - co warto zrobić aby podnieść moc?
Zwiń
X
-
[O1] AGR 90KM - co warto zrobić aby podnieść moc?
Witam,
Wpadła mi w ręce całkiem ciekawa O1. AGR 90KM 2000r. Tzn odchodząc z firmy w której pracowałem odkupiłem ją dla siebie.
Wgrany ma jakiś program podnoszący moc. Jeździ na nim już ze 100kkm i nie ma problemów. Ponoć miała mieć ze 115KM. Nie wnikałem za mocno, ale przyrost mocy był wyraźnie odczuwany.
Silnik sprawia wrażenie jakby był w dobrej kondycji. Nie ma z nim żadnych problemów. Turbo i pompa też wydaje się być ok.
Chciałbym w miarę budżetowo (bo nie będę nią jeździł długo) podnieść moc. W grę wchodzi wymiana wtrysków, zmiana programu, intercoolera ...
To co mam dobre (turbo i pompa wtryskowa) chciałbym zostawić, bo szkoda kasy żeby to zmieniać. Obczytałem się trochę na necie i wszystkie modyfikacje zaczynają się praktycznie od tego.
Chciałbym się Was zapytać, czy jest sens kombinować coś jeszcze z tym samochodem, a jeżeli tak to jak to wygląda od strony kosztów.
Pozdrawiam
-
-
moc z grubsza bierze sie z wiekszej ilosci powietrza i paliwa (w turbo dieslu w tej kolejnosci)
wiec jesli juz z 90 masz 115 KM to osiagnales limity. dalsze zwiekszanie mocy wymaga wymiany turbosprezarki, sam intercooler za duzo mocy nie doda. same wtryski tez - mozesz podlac, ale czarny dym w duzych ilosciach nie wyglada ladnie.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Jeśli chcesz budżetowo to jedynie podmiana wtrysków na 0.205 w tym setupie i korekta programu szału nie będzie ale coś tam ugrasz. Sam intercooler mocy ci nie doda jedynie w cieplejsze dni silnik nie będzie tak puchnął ale to już nie będzie budżetowo chyba że z asz ale chyba bez rzeźby się nie obejdzie bo on jestna szybkozłączki a agr raczej opaski. Bez turbo przynajmniej z asz wiele już nie ugrasz.
Komentarz
-
Komentarz